Hoogstraat 25 C, B 2870 Puurs - Tel.: +32 3 844.35.23 - Email: info@dotsys.eu nl - fr

Ziekteverzuim in België. Onderzoek door onze partner Securex

Recordaantal werknemers langer dan een jaar afwezig
Vergrijzing is belangrijkste oorzaak van stijging van langdurige afwezigheden

Elke dag zijn meer dan 6 op 100 werknemers afwezig door ziekte. Dit ziektepercentage stijgt onafgebroken sinds 2001. Vooral de stijging van langdurige afwezigheid is nog nooit zo sterk geweest als in 2013. De vergrijzing verklaart het grootste deel (58%) van de stijging van langdurige afwezigheden sinds 2001. Ook werkstress bepaalt de langere duur van afwezigheden. De mate waarin spanningsklachten de afwezigheidsduur verklaren, ligt in 2013 ruim de helft hoger dan in 2005. Dat blijkt uit de resultaten van de jaarlijkse studie over absenteïsme in de privésector van HR-dienstverlener Securex. Deze studie is gebaseerd op afwezigheidsdata geregistreerd door meer dan 25.000 werkgevers voor 260.000 werknemers. Securex wijst op het belang van opvolging en re-integratie van de afwezige werknemers, en dit ongeacht leeftijd en functie.

http://www.securex.be/nl/detail-pagina/Persbericht-Recordaantal-werknemers-langer-dan-een-jaar-afwezig/