Hoogstraat 25 C, B 2870 Puurs - Tel.: +32 3 844.35.23 - Email: info@dotsys.eu nl - fr

Belgische werknemer niet bang van verandering

Werknemers zijn niet tegen veranderingen op de werkvloer, maar zijn toch minder bereid eraan mee te werken dan 5 jaar geleden. 71% van de Belgische werknemers is nochtans wel overtuigd van de noodzaak ervan. Dat blijkt uit onderzoek van HR-dienstverlener Securex in samenwerking met KULeuven, dat peilde naar de veranderingsbereidheid en de impact van veranderingen op werknemers. Met organisatieveranderingen bedoelen we voornamelijk fusies, herstructureringen, privatiseringen en collectieve afdankingen. Uit het onderzoek blijkt ook dat 1 op 3 in 2012 een verandering van dit type binnen de organisatie meemaakte. Deze had vaak negatieve gevolgen voor zowel werknemer als werkgever. Vooral omdat de jobonzekerheid hierdoor steeg. Bedrijven moeten daarom duidelijker en vaker communiceren over veranderingen in hun organisatie.

http://www.securex.be/export/sites/default/.content/download-gallery/nl/pressrelease/PR-140429-Organisatieveranderingen-def.pdf